Duomo Santa Maria Nascente

De Duomo Santa Maria Nascente is de bisschopskerk van Milaan. Met een lengte van 157 meter, een breedte van 92 meter en een vloeroppervlak van 11.700m2 is het een van de grootste kathedralen ter wereld. De Duomo is de belangrijkste toeristische attractie van Milaan en wordt jaarlijks door meer dan 5 miljoen mensen bezocht.

De bouw van de kerk werd in 1389 gestart door aartsbisschop Saluzzo en de net aangetreden hertog Gian Galeazzo Visconti. Voor deze laatste was zijn deelname aan het project een charme offensief en een poging om zijn onderdanen zijn tirannieke voorganger Barnabo te doen vergeten. De plaats die werd gekozen voor de bouw van de nieuwe superkerk vormde al eeuwenlang het centrum van de stad en al sinds 355 hadden hier verschillende kerken gestaan. Er is bijna 600 jaar lang zo goed als continu aan de kathedraal gewerkt. Op 6 januari 1965 werd de laatste poort ingewijd en hiermee was het gebouw eindelijk voltooid.

De Duomo is gebouwd met baksteen en met wit marmer bedekt. In en rondom de kerk staan meer dan 3100 beelden en op het dak staan 135 kleine torens. Als bezoeker kan je toegang krijgen tot het dak vanaf waar je de torens en de vele beelden en versieringen bovenop de kerk kan zien en ook een mooi uitzicht hebt over het kerkplein, Piazza del Duomo, en het centrum van Milaan.

previous arrow
next arrow
Slider