De Niagara Falls is een groep watervallen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Het water stroomt vanuit Lake Erie, via de Niagara rivier en de watervallen naar Lake Ontario. Gemiddeld valt er 110 miljoen liter water per minuut over de rand. In het begin van de zomer kan dit oplopen tot wel 170 miljoen liter. De watervallen zijn zo’n 10 tot 12 duizend jaar geleden gevormd door een gletsjer en zijn sindsdien door erosie zo’n 11 kilometer naar het zuiden opgeschoven.

Het Niagara Falls State Park bestaat uit drie watervallen; de Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls en de American Falls. De Horseshoe is de grootste met een breedte van bijna 800 meter en een verval van ongeveer 55 meter. Zo’n 90 procent van het water dat de waterval passeert valt van de Horseshoe Falls.

De wereldberoemde watervallen hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. Jaarlijks komen er ruim 20 miljoen bezoekers op af. Hierdoor is er aan zowel de Canadese als de Amerikaanse zijde een stad ontstaan met grote hotels. Er zijn verschillende faciliteiten voor de bezoekers zoals een uitzichtplatform en je kan een rondvaart maken langs de waterval met de Maid of the Myst. De Rainbow Bridge, via welke je van de Amerikaanse naar de Canadese zijde kan lopen, is een officiële grenspost en een paspoort is dus vereist.

previous arrow
next arrow
Slider
Lees verder...