Top 5: Uitzichtpunten Natuur

Ik kom graag in de natuur om een beetje te wandelen of een mooie autorit te maken. Het doel is vaak een uitzichtpunt. Het is heerlijk om even bij te komen van de wandeling en te genieten van de rust en het uitzicht op bijvoorbeeld de top van een berg of de rand van een ravijn. Er zijn geen betere plaatsen om je te realiseren hoe mooi de wereld is. Dit zijn de 5 mooiste uitzichtpunten in de natuur die ik heb bezocht:

5: Monument Valley

Monument Valley is een natuurreservaat op de grens tussen de Amerikaanse staten Arizona en Utah. Het is wereldwijd bekend dankzij de karakteristieke rotsformaties, de zogenaamde Mittens, die wij onlosmakelijk met het Wilde Westen associëren. Je ziet ze in vele cowboy films en ook in de strips van Lucky Luke. Het leukste uitzicht over het gebied heb je direct bij de ingang, bij Monument Valley Overview. Echt een uniek gebied.

4: Penon de Ifach

Penon de Ifach is een 332 meter hoge kalkrots voor de kust van Calpe aan de Spaanse Costa Blanca. De rots is een belangrijke broedplaats voor zeevogels en is om die reden uitgeroepen tot nationaal park. Vanuit Calpe kan de rots beklommen worden. Het is een tamelijk pittige wandeling, over een smal pad en langs diepe afgronden maar eenmaal boven wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over de prachtige Spaanse kust, het stadje onderaan de rots en de azuurblauwe middellandse zee. Het is de moeite meer dan waard!

3: The Valley of the Rocks

Valley of the Rocks bestaat uit een groep hoge kliffen bij de plaats Lyndon in het Engelse graafschap Devon. Het ligt aan het kanaal van Bristol en valt binnen de grenzen van het Exmoor National Park. Pals langs de kliffen loopt een wandelpad van ongeveer een kilometer lang. Het pad is geasfalteerd en is voor iedereen met een normale conditie prima begaanbaar. Vanaf het pad heb een heel mooi uitzicht over de kliffen en de zee. Voor de wandelliefhebber: het pad is onderdeel van het ruim 1000 kilometer lange South West Coast Path, dus je kunt prima nog een stukje doorlopen.

2: Dead Horse Point

Dead Horse Point is een State Park in Utah. Het grenst aan het bekende Canyonlands National Park en bestaat slechts uit een enkel uitzichtpunt. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over de Colorado rivier en het honderden meters diepe ravijn. Het uitzicht is hier mooier dan in het National Park zelf. Je hoeft er nauwelijks voor om te rijden want de ingang van Dead Horse ligt aan de route naar Canyonlands vanuit Moab.

1: Grand Teton

Grand Teton is een nationaal park in de Amerikaanse staat Wyoming. Het grenst aan Yellowstone en is een onderdeel van de Rocky Mountains bergketen. Vanaf het in het park gelegen Signal Mountain Observation Area heb je, wat volgens mijn bescheiden mening, het mooiste uitzicht ter wereld kan zijn. Je kijk uit over het hooggebergte, met de vallei en verschillende bergmeren op de voorgrond. Onovertroffen!